Vier op de tien in therapie

Vier op de tien Nederlanders in therapie

AMSTERDAM – Vier op de tien Nederlanders hebben ervaring met therapie. Burnout en depressiviteit zijn de belangrijkste redenen om hulp te zoeken bij een coach, counsellor, therapeut of psycholoog.

Dat blijkt uit onderzoek van Mind Magazine onder 536 Nederlanders. De resultaten staan in het decembernummer van het psychologieglossy dat zich richt op mensen die „bewust positief in het leven staan.”

Tien procent van de ondervraagden geeft aan op dit moment in therapie te zijn. Bijna een kwart van de ondervraagden noemt burnout als reden, een evengroot percentage depressiviteit. Daarnaast worden een onverwerkt trauma, eigen gedragsproblemen of relatieproblemen en echtscheiding als aanleiding genoemd om hulp te zoeken.

Vrouwen maken iets vaker gebruik van professionele hulp dan mannen: 44 tegenover 35 procent. Ruim 80 procent van de ondervraagden zegt achteraf veel baat te hebben gehad bij de therapie. Dit zou erop wijzen dat het gebruik van therapie in Nederland steeds normaler is en het taboe erop langzaam verdwijnt.

[Bron: Reformatorisch Dagblad 24-11-2009]