Verzekering/werkgever vergoedt

Er zijn diverse zorgverzekeraars die vanuit de aanvullende verzekering counsellingvergoeden. Volgens de informatie van de Algemene Beroepsvereniging voor Counselling(ABvC) en de RBCZ vergoeden de volgende verzekeraars consulten in 2015: Academica, Achmea, Besured, Eno, ASR, CZ, De Amersfoortse, De Friesland Zorgverzekeraar,& Kiemer, De Goudse, Delta Lloyd, IAK, IZA, IZZ, Ohra, ONVZ, Promovendum, Menzis, S.Z.V.K., Sallant, Unive, VGZ, UMC, Zekur Restitutie polis, Zilverenkruis Achmea, Zorg & Zekerheid,  Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Kijk voor meer informatie op www.abvc.nl & www.rbcz.nu/vergoedingen.html Werkgevers zijn steeds vaker bereid om de kosten van een counsellings / coachings traject te betalen. Het beperken of voorkomen van ziekteverzuim / arbeidsongeschiktheid levert het bedrijf voordeel op.

Ook conflicthantering en loopbaanbegeleiding behoren tot de mogelijkheden. Vraag uw werkgever gerust om een counsellings / coachings traject.

Heeft u een uitkering? Informeer bij de arbeidsdeskundige van het UWV of u in aanmerking komt voor een persoonlijk re-integratiebudget of een individuele re-integratie overeenkomst (IRO). Hieruit kunnen ook (geheel of gedeeltelijk) kosten voor Counselling worden betaald. Raadpleeg de site www.uwv.nl , kies particulieren en dan re-integratie.