Nieuw Lichttherapie bij Campagne Counselling

Sinds kort is er in de praktijk een speciale professionele lamp voor lichttherapie. Lichttherapie blijkt een effectieve en bewezen aanpak te zijn bij o.a; (winter)depressie, slaapproblemen, burnout, pms, en menopauze.

Lichttherapie is een behandeling waarbij je bloot wordt gesteld aan intensief licht 10.000 lux. Licht heeft veel invloed op ons lichaam. Deze stuurt de biologische klok van het lichaam aan en beïnvloed hiermee direct vele van onze gedragingen en lichaamsfuncties, waaronder de lichaamstemperatuur, hartslag, het libido, gemoedstoestand en het  slaap-waak ritme.

De lichttherapie zorgt door via de ogen binnen te komen dat de biologische klok het lichaam hersteld. Hierdoor zullen op de juiste tijden van de dag neurotransmitters en slaaphormonen aangemaakt worden. Hierdoor slaap je beter, voel je je energieker, fitter en verbetert je stemming.

Aanbevolen wordt bij de lamp die we bij Campagne Counselling gebruiken om een week lang 20 minuten per dag lichttherapie te volgen. Daarna evalueren en bekijken we of een week voldoende is geweest of dat er een week verlening dient te komen. Hiervoor kan een strippenkaart aangeschaft worden, vraag hiernaar wat de mogelijkheden en kosten zijn.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat de lamp een onderdeel is tijdens de reguliere sessie deze staat dan een gedeelte hiervan aan.