Doorbreek het taboe rondom pesten op de werkvloer en maak het bespreekbaar! 

Een half miljoen werknemers wordt gepest op het werk. Er is sprake van pesten wanneer er herhaald ongewenst negatief gedrag waartegen iemand niet in staat is zich te verdedigen.

Onder pesten kun je verstaan wanneer je voortdurend kritiek krijgt, wordt bespot, wordt uitgescholden, fysiek wordt aangevallen, wordt bedreigd, wordt buitengesloten en genegeerd, wanneer er zogenaamd grappige grapjes worden gemaakt, jij onderwerp bent van roddels, je het werk moeilijker wordt gemaakt door bepaalde organisatorische maatregelen.

Pesten kan enorme gevolgen hebben je kunt denken aan oa:

Negatieve emoties, negatief zelfbeeld, hoofdpijn, buikpijn, hartkloppingen, hoge bloeddruk, slaapproblemen, depressieve klachten, burnout klachten, angststoornissen. Dat resulteert vervolgens in verminderde betrokkenheid, verminderde motivatie, verminderde productiviteit, verzuim en ontslag.

Je kunt er zelf mee te maken krijgen maar ook de mensen om je heen. Wacht niet af maar kom in actie en ook als het de ander betreft en maak het bespreekbaar! Neem gerust contact op met Campagne Counselling, coaching en counselling kan je helpen hierbij en evt waar nodig te hulp schieten op de werkvloer en met de werkgever in contact gaan, zonodig mediation / conflictbemiddeling.

[Bron: Duurzame inzetbaarheid 2 juni 2015]