Officieel supporter van Check Je Werkstress Week.

Campagne Counselling is officieel supporter van Check Je Werkstress Week.

Ruim 1 op de 8 werknemers in Nederland heeft last van werkstress. Een derde van het werkgerelateerde verzuim vindt zijn oorzaak in psychische ziekten. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert van 3 tot en met 6 november samen met Minister Asscher de Check Je Werkstress Week. Deze week zal er samen met boegbeelden Leontien van Moorsel, Arko van Brakel en diverse bedrijven in Nederland aandacht worden besteed aan werkstress. Ook Campagne Counselling doet mee aan deze week.

In Nederland lopen jaarlijks bijna 1 miljoen mensen het risico op een burn-out of andere werkgerelateerde psychische ziekten. Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Twaalf procent van de werknemers heeft last van een burn-out of zit er tegen aan. Binnen vele organisaties is de kans groot dat er collega’s of werknemers zijn die wegens werkstress thuis zitten of die de werkdruk niet aan kunnen. De Check Je Werkstress campagne wil werkstress bespreekbaar maken en daarmee verzuim op de werkvloer voorkomen. De Check Je Werkstress Week vindt plaats van 3 tot en met 6 november en past binnen de landelijke campagne.

Campagne Counselling doet mee aan de Check Je Werkstress Week. Campagne Counselling wil hiermee graag het onderwerp werkstress in Nederland hoog op de agenda zetten en uitval van werknemers binnen de organisatie voorkomen. Neem contact op info@campagnecounselling voor wat campagne Counselling binnen uw onderneming kan betekenen.

check je werkstress