Relatiecrisis? Geef je kleren weg

Rondslingerende kleren veroorzaken ruzie bij een derde van de koppels. Je kleerkast opruimen en overbodige stukken wegschenken kunnen relatieproblemen van dit allooi oplossen, zo blijkt uit een onderzoek van Cancer Research UK.

Als witte T-shirts grijsgedragen zijn en je bepaalde broeken al jaren niet meer aandoet wegens ‘uit de mode’, dan is je kleerkast dringend toe aan een opruimbeurt. Breng wat je niet meer nodig hebt naar een kringloopwinkel, tweedehandszaak of organiseer een privé stockverkoop voor je vriendinnen.

Mannen en schoenen

Breng bij voorkeur ook schoenen weg waarmee je jezelf nooit meer ziet rondlopen. Ruim 22 procent van de mannen ergert zich aan zijn vriendin omdat haar collectie teveel plaats in beslag neemt.

Gelukkige relatie

Zie het opruimen als een unieke kans om oude outfits te herontdekken en relatiecrisissen te voorkomen. Denk eraan dat hoe meer items je wegdoet, hoe meer plaats er vrijkomt voor leuke soldenaankopen en stukken uit nieuwe lentecollecties zonder kastruimte van je vriend in te palmen

Kleren voor het goede doel

Britse vrouwen die hun kast opruimen hebben een extra motivatiereden om afscheid te nemen van oude kleren. Ze kunnen hun stukken naar een winkel brengen die deelneemt aan ‘Detox Your Wardrobe’, een campagne van Cancer Research UK. De opbrengst zal gebruikt worden om kankeronderzoek en -behandelingen te financieren.

[Bron: Nieuwsblad.be 17-01-2011]