Waar krijg jij energie van?

Op die vraag antwoordden de meeste vrouwen “shoppen”! Mannen daarentegen gaven aan dat zij boost krijgen van een romantische avond…

Dit blijkt uit de Nationale EnergieBarometer, een jaarlijks onderzoek uitgevoerd door GfK onder 1.188 Nederlanders in opdracht van Bayer Consumer Care voor Supradyn multivitamine. Het onderzoek biedt nieuwe inzichten in natuurlijke energie.

Bij de vraag “Hoe krijgt u energie?” komen een paar verrassende resultaten naar boven. Opvallend verschil is dat mannen vaker kiezen voor een romantische nacht (19 procent, vrouwen 12 procent), terwijl veel vrouwen liever iets moois voor zichzelf kopen (35 procent, mannen 16 procent).

Plezier geeft energie

Maar liefst 77 procent van de Nederlanders heeft een onjuist beeld van de belangrijkste bron van energie. Van de deelnemers zegt maar liefst 44 procent dat slapen het belangrijkst is voor het krijgen van energie. 18 Procent denkt dat sporten het is en 15 procent kiest voor gezond eten. Deze drie factoren hebben nu net de minste invloed op hoe energiek mensen zich voelen.

De factor plezier en geluk is de zwaarstwegende factor. Vorig jaar beoordeelde de Nederlander zijn energieniveau met een 6,99. Dit jaar scoren we een 6,88. Het verschil is dat er dit jaar lager is gescoord op de factor plezier. Deze factor is zo bepalend, dat dit de reden is van de daling in het gemiddelde energieniveau ten opzichte van 2009.

Lange slapers

Mensen die 9 uur of langer slapen, scoren een 6,6 op de energiebarometer. Deelnemers die 7 of 8 uur slapen daarentegen scoren maar liefst een 7,1 op de energiebarometer. Op tijd naar bed gaan of laat opstaan lijkt dus niet de beste oplossing voor het verhogen van je energienievau. Een goede nacht bestaat uit 7 of 8 uur. Daarboven én daaronder heeft een lager energieniveau tot gevolg.

[Bron: Telegraaf 12-10-2010]