Partner voorkomt burn-out

AMSTERDAM – Het duurt vaak te lang voordat ondernemers zelf constateren dat het hen te veel wordt. Hun partner kan hierbij veel betekenen, want juist in de privésfeer kunnen signalen van overspannenheid of een dreigende burn-out snel zichtbaar worden.

Als de partner tenminste weet waarop hij of zij moet letten. Daarom introduceert Centraal Beheer Achmea Mijnpartnerisondernemer.nl. Naast een test (welke risico’s loopt mijn partner?), kunnen bezoekers hier terecht voor adviezen.

Dit zou nodig zijn omdat de kleine ondernemer arbeidsongeschiktheid vaak ziet als een ‘ver van mijn bed-show’. Eén op de twee ondernemers is hiervoor ook niet verzekerd.

Onderschat

“Het is niet verwonderlijk dat ondernemers nauwelijks nadenken over hun eigen arbeids-ongeschiktheidsrisico”, aldus Karin Hille, commercieel directeur van de verzekeraar. “Zij zijn immers bezig met ondernemen. De financiële en emotionele risico’s worden vaak onderschat.”

“Ook thuis. Een partner kan daarom een belangrijke rol spelen bij de bewustwording. Weet waarop je moet letten. Dat kan veel ellende voorkomen”, aldus Hille.

Signalen

Signalen die kunnen duiden op overbelasting zijn: Te vermoeid zijn om in de vrije tijd dingen te ondernemen. Slapeloosheid, verminderde weerstand en/of klachten aan het bewegingsapparaat.

[Bron: Nu.nl 18-02-2010]