Care for Women

Campagne Counselling werkt nauw samen met Care for Women / De Hoofdzuster

Anja van Woerdekom is Care for Women verpleegkundigen.  Dit houdt in dat zij gespecialiseerd is in vrouwen en hun gezondheid. De rode draad in haar werk zijn de hormonen. Ze begeleid en adviseert vrouwen met vragen en/of problemen in relatie tot hormonen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om jonge meiden met menstruatie en/of cyclusstoornissen, vragen over (veilig)vrijen, anticonceptie.

Gezond zwanger worden. Hoe bereidt je je het beste voor op een zwangerschap. Invloeden van lifestyle op zwanger worden en de zwangerschap, wanneer begin ik met Foliumzuur, vlokkentest ja/nee.

Verder is er natuurlijk de overgang: Opvliegers, stemmingswisselingen, slaapproblemen, onrust/angst, vermoeidheid, last van spieren en gewrichten, concentratieproblemen. Minder zin of pijn bij het vrijen. Zomaar een aantal klachten die je dagelijkse leven kunnen beïnvloeden. Je hormonen en dan met name de oestrogenen zijn belangrijk. Doordat de productie van dit hormoon daalt en wisselt, krijg je (soms) heftige klachten. Daar is zeker iets aan te doen. Ze geeft advies hoe je de klachten te lijf kunt gaan: hormoonsuppletie, plantaardige oestrogenen, invloed van lifestyle op klachten.

Verder kijkt ze in een consult naar risicofactoren voor het ontstaan van hart en vaatziekten, diabetes, borstkanker en botontkalking.

In de overgang verandert er van alles. Je vetverdeling, gewichtstoename terwijl je niet anders bent gaan eten, je schildklierfunctie kan veranderen, cholesterol kan stijgen.

Wat ook kan voor komen bij vrouwen in de overgang zijn angsten en paniekaanvallen. Belangrijk is dan om hormonaal weer in balans te komen en daarna hulp zoeken d.m.v. counseling of andere hulpverlening.

Verder kun je er preventiechecks laten doen: Glucose(suiker), Lipidenbeeld(goede en slechte cholesterol), BMI, longfunctie, bloeddruk en risicoinventarisatie.

Ook kun je er terecht voor haarconsulten:haaruitval bij mannelijke kaalheid, of na chemotherapie.

De consulten worden door de meeste Zorgverzekeraars in middels vergoed.(kijk hiervoor in je polisvoorwaarden). Heb je vragen of wil je een afspraak maken bel of mail. Lees ook overgang & menopauze voor verdieping.

Bij de Hoofdzuster kun je terecht met hoofdpijn en migraine klachten, er worden o.a. diverse massages aangeboden.

 
Doorn, Zeist, Veenendaal
T:0343-411905   06-40577820
a.vanwoerdekom@careforwomen.nl
www.careforwomen.dehoofdzzuster.nl